Nu börjar gelatosäsongen! Vi gör ny gelato varje dag från torsdag 11 april.

Maracaibo – 88 % kakao, Venezuela


 

Gran Cru, Mörk choklad, 88% kakaohalt. Bönorna kommer från Venezuela. Toner av kakao, kaffe, lakrits, plommon, svart te. Kraftig smak utan bitterhet.

 
Leverantör OmnOmnOmn Chocolaterie


50-60 g cirka

Gran Cru. Toner av lakrits, rostat kaffe, plommon och svart te. Den höga andelen kakao ger Maracaibo 88 procent en mycket intensiv smakupplevelse. Den starka kakaosmaken kompletteras med mjuka toner av lakrits som sedan övergår till rostat kaffe följt av en avslutande touch av svart te. En ljuvlig efterklang som varar länge. Chokladkakan är handgjuten av oss. Kakaobönan är förädlad av Felchlin, Schweiz. Fri från animaliska produkter. Glutenfri. Förpackad i hårdkartong. Förvara svalt eller i rumstemperatur.

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör. Kan innehålla spår av mjölk, mandel, jordnöt, gluten, hasselnöt. 

Näringdeklaration per 100 g: Energi Kj 2379 kJ Energi 604 kcal Fett 51,7 g Varav mättat fett 31,4 g Kolhydrat 18,1 g Varav sockerarter 11 g Protein 9,3 g Salt 0 g

..............

Nördfakta: Med tradition och kunskap som stäcker sig flera generationer tillbaka i tiden har kakaobönderna i "Sur del Lago" Venezuela lyckats odla och utveckla sina alldeles egna helt världsunika kakaobönor i premiumsegmentet. 

Kakaoområdet "Sur del Lago" finns i Venezuela, nära sjön Maracaibo. Vid bergen till basen av Anderna ligger ett område på cirka 5 000 ha, som används för att odla kakaoträd. Det finns inga kooperativ i Venezuela för kakaoodling så därför arbetar Felchlin i nära relation med familjen Franceschi som driver dessa plantager. De har varit aktiva kakaobönder i generationer och har sina egna, helt världsunika odlingar av kakao i premiumkvalitet. Förutom odling har de även hand om hela torkningsprocessen och den rutinmässiga och viktiga kvalitetskontrollen innan bönorna transporteras till Europa.

Huvudskörd: december - mars