Butiken


I Hammarby Sjöstad, på Hammarby Allé 50, finns Stockholms minsta choklad- och gelatokök med en liten nätt butik. I butiken säljer vi våra egentillverkade praliner och konfektyr. Vi är också återförsäljare för annan kvalitetskonfektyr och lakrits från danska Lakrids by Bülow och svenska Haupt Lakrits. En liten kafébar finns i butiken och under sommarsäsongen tillverkar vi vår egen hantverksmässiga gelato som du kan avnjuta på vår uteservering med ekologiskt kaffe. Välkommen in till OmnOmnOmn Chocolaterie och Sjöstaden Gelato.

Exklusiva & handgjorda praliner

När du stiger in i butiken kommer du känna doften av choklad och du ser rakt in i chokladköket. Här väljer du vilka praliner som som ska plockas i ask eller påse. Alternativt väljer du en av våra förplockade askar. Du kan också beställa en ask här på  hemsidan och antingen få skickat eller hämta under butikens öppettider. 

Våra exklusiva praliner handmålar vi. Är du kvalitetsmedveten, uppskattar ett gott hantverk och tycker att det ska smaka mycket om en pralin, då har du kommit rätt. Vi använder få ingredienser och självklart inte konserveringsmedel. 


Fairtrade, spårbart & hållbart

Vi använder choklad från schweiziska Felchlin som är spårbar och certifierad enligt Fairtrade. Felchlin har full kontroll på hela produktionskedjan – från kakaoplantage till färdig choklad. Certifikatet omfattar all kakaoråvara, och även socker, vanilj och kokos.

Felchlin anser att företagets samarbete med kakaoodlarna är ett mycket långsiktigt åtagande som skapar goda framtidsutsikter för dem, deras familjer och även miljön.

Kaffe, te eller varm choklad?

I butiken finns några få platser för en fika. Kom hit och ta en snabb espresso eller njut av en ekologisk latte. Köp till en pralin eller något av det vi bakat upp och pausa en stund. Självklart kan du ta med dig både kaffe och sötsak hem.

Under vinterhalvåret kokar vi varm choklad. Välj mellan 58 % kakao eller 70 % kakao. Och du kan välja mellan laktosfri komjölk eller havremjölk. Toppa upp med vispad grädde om du vill. Mmmm det värmer gott i magen! 

Självklart använder vi ekologiskt kaffe och priserna är humana. Och på sommaren har vi uteservering med upp till 8 platser.

Veganskt

Vi tillverkar veganska produkter som chokladkakor och praliner utan tillsatta animaliska produkter. Pralinerna är fyllda med krämig fruktpuré och har syrliga smaker. Här jobbar vi med mörk choklad som alltid är vegansk och Malmö Chokladfabriks vita veganska choklad.

Lakrits

Lakrits. Denna ljuvligt goda rot. Vi älskar lakrits i alla former! I butikerna här och i Hammarby Sjöstad har vi ett sortiment av våra favoriter. Vi letar ständigt nya leverantörer, så har du tips på en leverantör så hör gärna av dig. Just nu hittar du lakrits från svenska Haupt och danska Bülow.

Hantverksgelato= Sjöstaden Gelato

Choklad i all ära, men på sommaren är det tuffare med den saken. Så vi beslöt oss för att börja med italiensk gelato. Som vi själva älskar. Industritillverkad glass på pinne eller strut är inget för oss eftersom vi inte tycker det smakar som glass ska smaka. En krämig glass, som smälter på tungan, får dig att uppleva maximala smaker en skön sommardag. Finns det något bättre? Därför startade vi vårt nya varumärke Sjöstaden Gelato, 2021. Mitt under pandemin. En vågad satsning som slagit väl ut. Vi gör allt från grunden. Inga artificiella smaktillsatser, inga färgtillsatser. Ren och skär god gelato. Mejeriprodukterna kommer från Sverige. Övrigt som måste användas för en kvalitetsgelato kommer från Italien.

OmnOmnOmn Chocolaterie

OmnOmnOmn Chocolaterie är en småskalig tillverkare av chokladpraliner och konfektyr. Är du kvalitetsmedveten och uppskattar ett gott hantverk, då har du kommit rätt. All tillverkning sker i vårt lilla tillverkningskök i Hammarby Sjöstad där också den fysiska butiken finns. Under sommarsäsongen tillverkar vi hantverksmässig gelato på italienskt vis.

Butiken i Hammarby Sjöstad har öppet tis-ons 11-17, tors-fre 11-18, lör 11-16
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Apple Pay Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets Payment with MobilePay Payment with Swish

© 2023 OmnOmnOmn Chocolaterie Powered by Quickbutik