Butiken


Det här är OmnOmnOmn!

I Hammarby Sjöstad, finns Stockholms minsta chokladkök och en liten nätt butik. Här säljer vi våra egentillverkade praliner och konfektyr. Vi är också återförsäljare för annan kvalitetskonfektyr och lakrits från danska Lakrids by Bülow och svenska Haupt Lakrits. 

När du stiger in i butiken kommer du känna doften av choklad och du ser rakt in i chokladköket. Här väljer du vilka praliner som som ska plockas i ask eller påse eller så väljer du en av våra förplockade askar. Du kan också beställa en ask här på  hemsidan och hämta upp under butikens öppettider. 


Vi använder choklad som är certifierad, spårbar och där så är möjligt, ekologisk. Våra exklusiva praliner handmålar vi. Är du kvalitetsmedveten, uppskattar ett gott hantverk och tycker att det ska smaka mycket om en pralin, då har du kommit rätt. Vi använder få ingredienser och självklart inte konserveringsmedel. 

Äkta italiensk gelato= Sjöstaden Gelato

Choklad i all ära, men på sommaren är det tuffare med den saken. Så vi beslöt oss för att börja med italiensk gelato. Som vi själva älskar. Industritillverkade glassar på pinne eller strut är inget för oss eftersom vi inte tycker det smakar som glass ska smaka. En krämig glass, som smälter på tungan, får dig att uppleva maximala smaker en skön sommardag. Finns det något bättre? Därför startade vi vårt nya varumärke Sjöstaden Gelato, 2021. Mitt under pandemin. En vågad satsning som slagit väl ut. Vi gör allt från grunden. Inga artificiella smaktillsatser, inga färgtillsatser. Ren och skär god gelato. Mejeriprodukterna kommer från Sverige. Övrigt som måste användas för en kvalitetsgelato kommer från Italien. Ekologiskt så långt det bara går!

Kaffe eller varm choklad?

I butiken finns några få platser för en fika. Men den är god! Kom hit och ta en snabb espresso eller njut av en ekologisk latte. Köp till en pralin eller något av det vi bakat upp och pausa en stund. Självklart kan du ta med dig både kaffe och kaka hem.

Under vinterhalvåret kokar vui varm choklad. Välj mellan 58 % kakao eller 70 % kakao. Och du kan välja mellan laktosfri komjölk eller havremjölk. Toppa upp med vispad grädde. Mmmm det värmer gott i magen!

Självklart använder vi ekologiskt kaffe och priserna är humana.

Veganskt

Vi tillverkar veganska produkter som chokladkakor och praliner utan tillsatta animaliska produkter. Pralinerna är fyllda med krämig fruktpuré och har syrliga smaker. Här jobbar vi med Malmö Chokladfabriks veganska choklad.

Fairtrade & Direct Trade 


Vi tillverkar choklad på bönor som är certifierade, spårbara och där så är möjligt, ekologiska. Kakaoträd är en ändlig produkt, därför köper vi choklad från kakaoförädlare som återinvesterar pengarna för fortsatt produktivt arbete på plantagerna och där man får skäligt betalt. Och så får ungarna gå i skola istället för att arbeta. Det gillar vi.