Nu börjar gelatosäsongen! Vi gör ny gelato varje dag från torsdag 11 april.

Maracaibo – Clasificado, 65 % kakao, Venezuela


 

Gran Cru | Mörk choklad | 65 % kakao | Venezuela | Vår populäraste! Toner av kaffe, plommon, kanel, apelsinblommor, russin.

 
Leverantör OmnOmnOmn Chocolaterie


80 gr cirka POPULÄR!

Mörk chokladkaka med 65 procent kakaohalt. Smak av kaffe, plommon, kanel, apelsinblommor, russin. En exklusiv Grand Cru tillverkad av högkvalitativa kakaobönor från regionen Sur del Lago, Maracaibo, Venezuela. 

Chokladkakan är handgjuten av oss. Kakaobönan är förädlad av Felchlin, Schweiz. Fri från animaliska produkter. Glutenfri. Förpackad i hårdkartong.

Vegansk: Ja

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin), vanilj. Kan innehålla spår av mjölk, mandel, jordnöt, gluten, hasselnöt.   Förvara svalt eller i rumstemperatur.

Näringdeklaration per 100 g: Energi Kj 2400 kJ Energi 578 kcal Fett 42 g Varav mättat fett 25,6 g Kolhydrat 38,7 g Varav sockerarter 34,1 g Protein 5,9 g Salt 0 g

..........

Nördfakta: I en smakanalys där alla världens bästa chokladsorter provsmakades av den väl ansedda och oberoende akademien ”Accademia Maestri Pasticceri Italiani” förärades Felchlins Maracaibo Clasificado 65 % med titeln "Världens bästa Couverture" och belönades med guldmedalj. 

Kakaoområdet "Sur del Lago" finns i Venezuela, nära sjön Maracaibo. Vid bergen till basen av Anderna ligger ett område på cirka 5 000 ha, som används för att odla kakaoträd. Det finns inga kooperativ i Venezuela för kakaoodling så därför arbetar Felchlin i nära relation med familjen Franceschi som driver dessa plantager. De har varit aktiva kakaobönder i generationer och har sina egna, helt världsunika odlingar av kakao i premiumkvalitet. Förutom odling har de även hand om hela torkningsprocessen och den rutinmässiga och viktiga kvalitetskontrollen innan bönorna transporteras till Europa.

Huvudskörd: december - mars