Maracaibo, 65 % kakao, mörk choklad – OmnOmnOmn Chocolaterie
80 gr cirka POPULÄR!
Mörk chokladkaka med 65 procent kakaohalt. Smak av kaffe, plommon, kanel, apelsinblommor, russin. En exklusiv Grand Cru tillverkad av högkvalitativa kakaobönor från regionen Sur del Lago, Maracaibo, Venezuela. Handgjuten av oss. Kakaobönan är förädlad av Felchlin, Schweiz. Förvara svalt eller i rumstemperatur.
Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin), vanilj. Kan innehålla spår av mjölk, mandel, jordnöt, gluten, hasselnöt.
.........
Nördfakta: I en smakanalys där alla världens bästa chokladsorter provsmakades av den väl ansedda och oberoende akademien ”Accademia Maestri Pasticceri Italiani” förärades Felchlins Maracaibo Clasificado 65 % med titeln "Världens bästa Couverture" och belönades med guldmedalj.
Kakaoområdet "Sur del Lago" finns i Venezuela, nära sjön Maracaibo. Vid bergen till basen av Anderna ligger ett område på cirka 5 000 ha, som används för att odla kakaoträd. Det finns inga kooperativ i Venezuela för kakaoodling så därför arbetar Felchlin i nära relation med familjen Franceschi som driver dessa plantager. De har varit aktiva kakaobönder i generationer och har sina egna, helt världsunika odlingar av kakao i premiumkvalitet. Förutom odling har de även hand om hela torkningsprocessen och den rutinmässiga och viktiga kvalitetskontrollen innan bönorna transporteras till Europa.
Huvudskörd: december - mars
OmnOmnOmn Chocolaterie är en småskalig tillverkare av chokladpraliner och konfektyr. Är du kvalitetsmedveten och uppskattar ett gott hantverk, då har du kommit rätt. All tillverkning sker i vårt lilla tillverkningskök i Hammarby Sjöstad där också den fysiska butiken finns. Under sommarsäsongen tillverkar vi hantverksmässig gelato på italienskt vis.
© 2023 OmnOmnOmn Chocolaterie – Powered by Quickbutik