OmnOmnOmn Chocolaterie

Sao Palme, 75 % kakao, mörk choklad, Sao Tomé

Mörk chokladkaka med 75 procent kakaohalt. Klassisk smak av mörk choklad. Ursprung från Sao Tomé.


Produkten är tyvärr slut i lager. Kontakta oss. Vi kan ha kvar den i butiken i Hammarby Allé 50.

 


75-80 g cirka

Mörk chokladkaka med 75 procent kakaohalt. Forasterobönan kommer från Sao Tomé. Tydlig fruktig och syrlig ton med en påtalad karaktär av intensiv kakao. Chokladen ger ett kraftfullt intryck och avslutningen är mjuk och behaglig med en fräsch syrlighet. Handgjuten av oss. Kakaobönan är förädlad av Felchlin, Schweiz. Förvara torrt och svalt.

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin). Kan innehålla spår av mjölk, mandel, hasselnöt

Näringdeklaration per 100g: Energi Kj 2428 kJ Energi 580 kcal Fett 45 g Varav mättat fett 27,3 g Kolhydrat 30 g Varav sockerarter 24,1 g Protein 7,7 g, Salt 0 g

I Ghana har Felchlin sedan många år ett nära samarbete med Yayra Glover, född i landet och utbildad i Schweiz. Han har gjort mycket för att lyfta kakaokvaliteten till nya höjder och även för att stötta kakaoodlarna på olika sätt.

Senast har Felchlin deltagit i projektet "Akwaaba" som arbetar med att förbättra situationen för 1.070 kakaofamiljer i regionen Suhum i östra Ghana. Bland annat har man kunnat skapa säker tillgång till hälsovård för drygt 4 000 personer i regionen. Anonymiserad statistik visar att det huvudsakligen är kvinnor som sökt vård under 2022 och 2023, framför allt för att få behandling av malaria och bakteriella infektioner.


OmnOmnOmn Chocolaterie

OmnOmnOmn Chocolaterie är en småskalig tillverkare av chokladpraliner och konfektyr. Är du kvalitetsmedveten och uppskattar ett gott hantverk, då har du kommit rätt. All tillverkning sker i vårt lilla produktionskök i Hammarby Sjöstad där också den fysiska butiken finns. Vi är återförsäljare av lakrits och premiumkonfektyr. Under sommarsäsongen tillverkar vi hantverksmässig gelato på italienskt vis.

Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 OmnOmnOmn Chocolaterie Powered by Quickbutik