OmnOmnOmn Chocolaterie

Mörk choklad & Hallon, 60 % kakao, Sao Palme, Ghana

Sao Palme & Hallon – 60 procent kakao mönstrad med hallonchoklad


 


50-60 g cirka 

Mörk chokladkaka med 60 procent kakaohalt mönstrad med choklad av hallon. Forasterobönan kommer från Ghana. Klassisk smak av mörk choklad. Hallonchokladen är tillverkad av Valrhona som vi tempererat och mönstrat vackert  i gjutformar. Kakaobönan är förädlad av Felchlin, Schweiz. Utan animaliska produkter. Förvara svalt eller i rumstemperatur. 

Ingredienser mörk choklad: Socker, kakaosmör, kakaomassa, emulgeringsmedel (sojalecitin), vanilj. Ingrediener hallonchoklad: Socker, kakaosmör (35,9%), hallonpulver 11,5%, emulgeringsmedel: solroslecitin. Kan innehålla spår av gluten, mandel, jordnöt, hasselnöt, mjölk. 

Näringdeklaration per 100 g: Energi Kj 2351 kJ Energi 566 kcal Fett 39,1 g Varav mättat fett 23,6 g Kolhydrat 42,8 g Varav sockerarter 38,6 g Protein 5,5 g Salt 0 g

I Ghana har Felchlin sedan många år ett nära samarbete med Yayra Glover, född i landet och utbildad i Schweiz. Han har gjort mycket för att lyfta kakaokvaliteten till nya höjder och även för att stötta kakaoodlarna på olika sätt.

Senast har Felchlin deltagit i projektet "Akwaaba" som arbetar med att förbättra situationen för 1.070 kakaofamiljer i regionen Suhum i östra Ghana. Bland annat har man kunnat skapa säker tillgång till hälsovård för drygt 4 000 personer i regionen. Anonymiserad statistik visar att det huvudsakligen är kvinnor som sökt vård under 2022 och 2023, framför allt för att få behandling av malaria och bakteriella infektioner.OmnOmnOmn Chocolaterie

OmnOmnOmn Chocolaterie är en småskalig tillverkare av chokladpraliner och konfektyr. Är du kvalitetsmedveten och uppskattar ett gott hantverk, då har du kommit rätt. All tillverkning sker i vårt lilla produktionskök i Hammarby Sjöstad där också den fysiska butiken finns. Vi är återförsäljare av lakrits och premiumkonfektyr. Under sommarsäsongen tillverkar vi hantverksmässig gelato på italienskt vis.

Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 OmnOmnOmn Chocolaterie Powered by Quickbutik