Adventskalender 2023


Lucka 24

Cremino: Hasselnöt & Mandel

Min engelske kollega, som jag träffade på en utbildning i Schweiz 2017, och som under många år drev en framgångsrik pralintillverkning i London, var på besök i Sverige tidigare i höstas. Han talade varmt om en pralin som han hade gjort – Cremino. En pralin jag sett många gånger men som innehållit palmolja och därför inte varit så sugen på att köpa in till butiken. Så jag tänkte att den måste jag ju kunna göra själv? Sagt och gjort. Det här är min första på Mandel och Hasselnöt. Jag test-sålde den i butiken och den föll väl ut.

Här kanske pecannötspralinén ska göra sitt intåg? Så inför jul gjorde jag just en ny pralin med pecannöt och krispiga småbitar av karamell och ljus choklad Jag hoppas jag hittar tid att experimentera mer med pecannöten.

Och med det får jag önska dig en riktigt God Jul! Om allt rullar på blir det en Adventskalender nästa år också.
PS. Tack till alla som kommenterat och tyckt på FB och Instagram. Tyvärr har det inte varit möjligt på hemsidan
av tekniska skäl.

Fridens! /Eva


Lucka 23

Vanilj, Baileys & Pecan

Tre goda ting. Ibland när jag står och fyller skal får jag ganasch över. Så jag gjuter snabbt ett skal och fyller med de blandningar som jag har. Smakar det gott? Ja då blir det en nyhet i butiken. Alla tre fyllningar har alltså varit med i kalendern så här långt. Hoppas du tycker den smakar bra.

Allergen: laktos, pecan, sojalecitin, alkohol


Lucka 22

Pecannöt

Jag har fått tag i pecannötsprliné och experimenterar med den nu till jul. Fantastiskt god att smaka på och lika god när jag mixar den med mjölkchoklad och gör en fyllning av den. Nu ska jag lura på vad jag kan använda just denna praliné till.

Allergen: pecan, laktos, sojalecitin


Lucka 21

Trillingnöt

Den här har jag tillverkat i flera år nu, och bara till jul. Väldigt god om jag får säga det själv. Den har varit med förr.
Men så god att inte låta bli att ta med den i kalendern.

Allergen: hasselnöt, laktos, sojalecitin


Lucka 20

Jordnöt

Mjölkchokladpralin med ekologiskt jordnötssmör, bitar av jordnöt och havssalt. En populär pralin. Jordnötssmöret saltar jag lite extra och mixar med mjölkchoklad av hög kvalitet. 

Allergen: Laktos, sojalecitin, jordnöt.


Lucka 19

Passion & Vanilj

Två lager. Passionsfrukt fruit de paté tillverkad på pektin och vaniljfyllning tillverkad med äkta vaniljstång och vit choklad med vaniljtoner. Lite vårlig i färgerna. Fick väl feeling när jag målade. Tror det var en dyster novemberdag med regn. Det livar alltid upp att måla med glada färger.

Allergen: laktos, sojalecitin


Lucka 18

Saffran

Vit choklad med saffran och rom. Rullad i vit choklad från Valrhona. I butiken säljer jag just nu en saffran, rullad i krossad och karamelliserad mandel. Den är min absolut dyraste pralin. Saffran idag kostar 19 700 kr/kg. 

Här har jag använt långa saffranspistiller, som jag låtit dra i ljus rom i över ett år. Tidigare la jag den i konjak men det här blir så mycket mjukare och rundare i sin smak.

Allergen: Laktos, alkohol, mandel, sojalecitin.


Lucka 17

Äpple & Kardemumma

Vit chokladpralin med en fyllning av äpple fruit de paté och kardemummaganasch. Två lager.

Allergen: laktos, sojalecitin.


Lucka 16

Konjak

Mörk chokladpralin med riktig konjak – V.S.O.P. Vad står bokstäverna för? Very Superior Old Pale.
Den här pralinen brukar följa med i chokladasken S P R I T.

Allergen: laktos, alkohol, sojalecitin.


Lucka 15

Baileys

Den här pralinen känner många igen som handlar hos mig. Den är värd att ändå ha med i adventskalendern. Receptet är från när jag startade för 10 år sedan. Den enda justering jag har gjort är att byta whiskyn mot rom.

Allergen: laktos, alkohol, sojalecitinLucka 14

Ingefära

En tryffelkula igen men med mer karaktär än i går. Den här har jag kokat ihop på färskriven ingefära och grädde. Finns i butiken till julsortimentet.

Allergen: laktos, sojalecitin


Lucka 13

Mjölkchokladkula

As simple as that. Tillsammans med en kopp te, en färskbryggd kaffe eller en god kvalitetsrom blir det här en fin kombo. Stressa av. Och tänd ett ljus. Det är ju Lucia. :-)

Allergen: laktos, sojalecitin


Lucka 12

Viol & Sötlakrits

Inte alla älskar denna pralin. Både viol och lakrits... Kan det bli värre? Kanske.
Om man inte gillar viol och lakrits förstås. Själv älskar jag kombinationen.

Allergen, laktos, sojalecitin


Lucka 11

Kola & Havssalt

Favorit i repris. Det här är överlägset min populäraste pralin någonsin. Grädde, socker, smör och Maldon havssalt. Den här brukar följa med i alla askar, både förplockade och den väljer också kunden själv.
Knäckig smak. Julig smak om du så vill.

Allergen: Laktos, sojalecitin


Lucka 10

Pepparkaka

Äntligen lite julstämning! Här är pepparkaka. Förr året tillverkade jag den här men med ett mjölkchokladskal. I år behövde jag vara effektiv så jag vände på mönster och skal. D v s mjölkchokladmönster och mörkt chokladskal. Fyllningen är densamma som jag gjort i alla år.

Allergen: Laktos, sojalecitin.


Lucka 9

Mandel & Mjuk kola

Den ser inte mycket ut för världen. Innehållet är i två lager. Mandelpraliné och kokt mjuk kola med havssalt.

Allergen: Laktos, mandel, sojalecitin.


Lucka 8

Mörk tryffel

Ja här har vi en mörk pralin med mörk choklad med smör och grädde i räfflad form. Är den slät så finns det skäl till det och det avhandlade jag igår. :-) Jag hoppas vi tar oss förbi det här nu och siktar mot lucka 9 i morgon som är som det ska vara, d v s rätt pralin under rätt lucka.

Allergen: Laktos, sojalecitin.


Lucka 7

Havtorn & Mjölkchoklad

Jag kan ha gjort bort mig här... Ser din pralin inte ut så här så ligger den under morgondagens lucka 8... Sorry för det. Det blev många sena kvällar med mycket plock att ögonen gick i kors.

 Pralinen under lucka 8 har räfflor. Dagens lucka ska vara slät.

Allergen: laktos, sojalecitin


Lucka 6

Hallon & Lakrits

Ack denna lakrits. Som delar Sverige i två läger. Tvi! säger några. Ja! säger andra.

Jag är team JA! Älskar lakrits. Och hallon. En superduperkombo. Den här ingår i mitt ordinarie sortiment.

Allergen: laktos, sojalecitin


Lucka 5

Passion & Chili eller Mandarin & Vanilj

Här finns två alternativ. Den första en vit chokladpralin med Passionsfrukt & Chili. En pralin som jag testade i november och som föll väl ut bland de som köpte. Så den fick följa med i Adventskalendern. 

Men så var det ju så att det kom förfrågningar på fler kalendrar efter sista beställningsdag. Det lyckades jag lösa förutom lucka nr 5 som alltså är ett alternativ till den ordinarie. Den är en mörk chokladpralin med Mandarin & Vanilj. Hoppas att den oavsett variant som du fått i din kalender, faller väl ut.

Allergen: laktos, chili, sojalecitin


Lucka 4

Rom.

Mörk chokladpralin med passionsfrukt. Den här pralinen har jag haft i mitt sortiment länge nu. Gillar att den är lite syrlig och har låg sötma.

Allergen: laktos, sojalecitin


Lucka 3

Rom.

Ojojojoj... Jag missade att lägga upp lucka 3 (tror jag) förra året också i tid. Här är LUCKA 3: Rom. Ljus chokladpralin. Den här var med i Adventskalendern 2022 eller 2021 . Den var då i mörk choklad. Jag skrev då att jag ville testa att gjuta den i mjölkchoklad. Voila! Kakaohalt 36 %. Fyllning av mjölkchoklad och ljus rom av bästa kvalitet. Enjoy!

Allergen: alkohol, laktos, sojalecitin


Lucka 2

Mandarin.

Vit chokladpralin med mandarinpuré.

Allergen:  laktos


Lucka 1

Havtorn 2.0.

Mörk chokladpralin med havtorn. Handmålad i tre färger.
Havtorn Vit tävlade jag med 2019 i International Chocolate Award. Havtorn Vit vann brons i Skandinavien och gick vidare att tävla i världen inom sin kategori. Den vann Bronze World.
Den här känner många igen. Den ingår i mitt standardsortiment numera.
Havtorn Mörk 2.0. är en uppgradering från Havtorn Vit.

Allergen: laktos, sojalecitin

OmnOmnOmn Chocolaterie

OmnOmnOmn Chocolaterie är en småskalig tillverkare av chokladpraliner och konfektyr. Är du kvalitetsmedveten och uppskattar ett gott hantverk, då har du kommit rätt. All tillverkning sker i vårt lilla tillverkningskök i Hammarby Sjöstad där också den fysiska butiken finns. Där säljer vi också lakrits och ännu mer konfektyr. Under sommarsäsongen tillverkar vi hantverksmässig gelato på italienskt vis.

Öppettider februari på Hammarby Allé 50: ons 11-17, tors-fre 11-18, lör 11-16.
Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 OmnOmnOmn Chocolaterie Powered by Quickbutik