Maracaibo –75 procent kakao, Gran Cru, Mörk choklad
75-80 g cirka
Gran Cru. En kraftfull choklad med en lätt syrlig ton och lång intensiv eftersmak. Vår egen blandning av bönor från Maracaibo, Venezuela, förädlade av Felchlin, Schweiz.. Chokladkakan är handgjuten av oss. Förpackad i hårdkartong. Förvara svalt eller i rumstemperatur.
Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör. Kan innehålla spår av mjölk, mandel, jordnöt, gluten, hasselnöt.
......
Nördfakta: Med tradition och kunskap som stäcker sig flera generationer tillbaka i tiden har kakaobönderna i "Sur del Lago" Venezuela lyckats odla och utveckla sina alldeles egna helt världsunika kakaobönor i premiumsegmentet.
Kakaoområdet "Sur del Lago" finns i Venezuela, nära sjön Maracaibo. Vid bergen till basen av Anderna ligger ett område på cirka 5 000 ha, som används för att odla kakaoträd. Det finns inga kooperativ i Venezuela för kakaoodling så därför arbetar Felchlin i nära relation med familjen Franceschi som driver dessa plantager. De har varit aktiva kakaobönder i generationer och har sina egna, helt världsunika odlingar av kakao i premiumkvalitet. Förutom odling har de även hand om hela torkningsprocessen och den rutinmässiga och viktiga kvalitetskontrollen innan bönorna transporteras till Europa.
Huvudskörd: december - mars